08:11:27Nyhetsstudio

Russiske droner kan ha passert gjennom rumensk luftrom

En russisk drone kan ha passert rumensk luftrom under et angrep på Izmail i Ukraina. Kampfly ble sendt opp, men det er ikke meldt om forsøk på skyte dronen ned.

Det rumenske forsvarsdepartementet opplyser fredag at en russisk drone kan ha vært i landets luftrom i tre minutter. Innbyggerne i det sørøstlige rumenske fylket Tulcea ble bedt om å søke dekning i forbindelse med angrepet.

Tre mennesker ble drept i det russiske angrepet mot byen Izmail sør i Ukraina, rett over Donau-elven fra Romania. 14 ble såret.

Nato-landet Romania sendte opp to F-16-jagerfly og to spanske F-18-fly. De spanske flyene er i landet for å patruljere luftrommet ut året.

Ukrainas president har ved gjentatte anledninger bedt landets internasjonale partnere om å hjelpe til med å stanse russiske drone- og rakettangrep. Han bemerket nylig at det så langt bare er Russlands allierte Belarus som skyter ned russiske droner i eget luftrom.

– Hver gang vi tar opp saken med våre partnere, prøver de å snakke rundt det. De tør ikke engang si at de jobber med saken, sa Volodymyr Zelenskyj ifølge det ukrainske nyhetsbyrået Ukrinform.