13:16:49Nyhetsstudio
10:00Redaksjonen

Ruter velger kinesiske elbusser i Follo

Når Connect Bus Norge overtar driften av Follo-kontraktene 29. juni neste år, skal 148 elbusser levert av de kinesiske leverandørene BYD og Yutong trafikkere regionen, ifølge en pressemelding.

– Dette er attraktive og sikre busser, og som vil gi de reisende en god reiseopplevelse, sier daglig leder Bent Kjersem-Drageset i Connect Bus i en uttalelse.

Han viser til at bussene er godt egnet for norske vinterforhold, og at de har flere tiltak for å sikre god drift på vinterføre, blant annet hva gjelder fremkommelighet og tiltak for å redusere strømforbruket.

– Bussene har fossilfri tilleggsoppvarming som reduserer strømforbruket på vinterstid. Tilsvarende busser er utprøvd på norske vinterveier, sier Kjersem-Drageset.

Bussene som kjører mellom Drøbak og Oslo vil være utstyrt med automatkjettinger. Bussene som kjører mellom Drøbak og Oslo, samt mellom Drøbak og Ski, vil også kunne lades på endeholdeplassene i Drøbak for å sikre nok strøm på krevende dager.

Bussene har også flere aktive og passive sikkerhetstiltak, som skal bidra til økt sikkerhet for både passasjerer, fører og myke trafikanter, og de er tilpasset kravene til universell utforming.

Kontrakten har en varighet på ti år, med inntil tre års opsjon.