21:15:32Nyhetsstudio

Scana: – Leverer inntekter på et historisk høyt nivå

Industriselskapet Scana serverte onsdag resultatene for årets tredje kvartal - et kvartal preget av omsetningsvekst og gode marginer.

– Scana har levert et kvartal med vesentlig vekst i omsetning og marginer sammenlignet med tredje kvartal i fjor, skriver selskapet.

Driftsresultatet endte på 43 millioner kroner.

Gjennom kvartalet var ordreinngangen på 392 millioner kroner, mens ordrereserven steg til 1,1 milliarder kroner.

– Scana fortsetter å vise sterk vekst og bygger videre på momentumet fra de foregående kvartalene i år. Den positive trenden har vært synlig innen alle divisjoner dette året, og i tredje kvartal er tallene fra Energi-divisjonen spesielt sterke. Vår inntreden i markedet for energilagringsløsninger, sammen med flere nye kontrakter etter kvartalets slutt, illustrerer vår posisjon i markedet, sier Pål Selvik, konsernsjef i Scana.

– Dette kvartalet hadde vi noen viktige seire for offshore divisjonen i Mexicogolfen, og vi ser at offshore-markedet fortsatt er sterkt både nasjonalt og internasjonalt.

Selskapet sikret en viktig rammeavtale med Odfjell Drilling etter kvartalets slutt, som er med på å styrke Scanas posisjon ytterligere i offshore-markedet, kommenterer Scana-sjefen.

Scana leverer en sterk operasjonell kontantstrøm og en positiv utvikling i netto rentebærende gjeld.

Selskapets divisjoner opplever høy etterspørsel og anbudsaktivitet.

Selskapet opplyser at det har inngått flere viktige kontrakter innen energilagring, og i Mexicogolfen for undervannsarbeid.

Scana fikk et resultat før skatt på 10 millioner kroner i tredje kvartal. Det er en forbedring fra et underskudd på 17,3 millioner på samme tid i fjor.

Inntektene økte samtidig til 384,6 millioner kroner, opp fra 226,9 millioner i tredje kvartal 2022.