15:23:01Nyhetsstudio
Statens havarikommisjon om båtulykke: Mannskapet oppfattet ikke kollisjonsfaren

30 personer ble evakuert og fire sendt til sykehus etter en båtulykke på Nordmøre i juni i 2023. Mannskapet på hurtigbåten oppfattet ikke kollisjonsfaren.

Statens havarikommisjon har levert sin rapport etter at hurtigbåten Tyrhaug og servicefartøyet Frøy Loke kolliderte på Nordmøre i fjor sommer.

Politiet har tidligere opplyst om at hurtigbåten ifølge vitneopplysninger holdt en fart på cirka 30 knop i forkant av kollisjonen. Hurtigbåten kjørte rett inn i den andre båten bakfra. Det var altså hurtigbåten som hadde vikeplikt.

Statens havarikommisjon har undersøkt ulykken og blant annet konkludert med at det kan oppstå avvik i rutinemessige prosedyrer over tid.

Føreren av hurtigbåten Tyrhaug ble siktet etter kollisjonen. Denne siktelsen er opprettholdt, og saken ventes ferdig etterforsket før sommeren, opplyser politiinspektør Ove Brudevoll i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

– Etterforskningen er i sluttfasen. Det er foretatt en god del avhør og innhentet en god del dokumentasjon. Siktelsen er opprettholdt, og vi forventer at saken vil være avgjort før sommeren, sier han.

Båtføreren er siktet for uaktsom forvoldelse av sjøskade som lett kunne medført tap av menneskeliv.