11:57:21Nyhetsstudio
Statsforvalter: Navarsete var inhabil da hun lot Beckham fiske laks

Statsforvalter Liv Signe Navarsete i Vestland er samboer med en av elveeierne i Lærdal. Derfor var hun inhabil da hun åpnet for laksefiske i Lærdalselva, mener Statsforvalteren i Rogaland.

Mandag ble det kjent at David Beckham var på besøk i Norge. Samme dag delte TV 2 bilder av fotballstjernen som fisket i Lærdalselva i Indre Sogn.

I samme elv har det vært stengt for laksefiske siden 2020, med unntak av perioder med stamfiske. Ordningen er den eneste lovlige måten å fiske laks i elven. Statsforvalteren i Vestland sa opprinnelig nei til en søknad fra Lærdal Elveigarlag om å få drive stamfiske denne sommeren, men snudde på rekordfart etter en klage, skriver Bergens Tidende.

Liv Signe Navarsete, som er statsforvalter i Vestland, var en av personene som åpnet for fisking i elven, men nå mener Statsforvalteren i Rogaland at Navarsete var inhabil da hun tok beslutningen, skriver VG.

Årsaken er at Lars Petter Nesse, som er Navarsetes samboer, er en av elveeierne i Lærdal. Det var dette som reiste spørsmålet om hvorvidt Navarsete kan ha vært partisk i avgjørelsen om å snu i saken.

Konsekvensen er at vedtaket om å tillate stamfiske i år, er ugyldig.

– Eventuelt pågående fiske må opphøre umiddelbart, heter det i vedtaket.