20:20:56Nyhetsstudio
25. sep. 2024, 11:47NTB, Redaksjonen

Statssekretær avkrefter at regjeringen har besluttet hvor Fosen-reinen skal ha vinterbeite

Statssekretær Elisabeth Sæther (Ap) sier at regjeringen ikke har bestemt seg for å gi Fosen-reinen vinterbeite i Nord-Østerdalen.

– Jeg har ikke sagt noe annet enn det som var utgangspunktet i Nibio-rapporten. Vi jobber videre med utgangspunkt i dette området, sier hun til NTB.

Onsdag skrev Arbeidets Rett at regjeringen hadde bestemt seg for å følge anbefalingene fra Norsk institutt for bioøkonomi (Nibio), om at området Hummelfjell og Sålåkinna i Tolga og Os lengst nord i Innlandet er best egnet til vinterbeite for reindriften på Fosen.

Det som har skjedd onsdag formiddag er et møte mellom regjeringen og involverte parter, blant annet ordførerne i de berørte kommunene.

– Vi har hatt et møte hvor ordførerne ga noen tydelige tilbakemeldinger om det som er viktig for dem i denne saken. Det gjelder hvordan bruk av området oppleves i dag, og perspektiver som de mener må tas inn i arbeidet, sier Sæther.

Blant problemstillingene som er løftet fram, er at det allerede er en beitekonflikt i området, knyttet til Femunden reinbeiteområde.

– Problemstillingen rundt Femunden ble løftet fram i møtet. Det er jeg glad for, for det er viktig.

Sæther håper på en god dialog i saken.

– Jeg skjønner veldig godt at ordførerne kommer med tydelige tilbakemeldinger. Vi vil jobbe videre med det, og så håper jeg likevel at vi kommer fram til gode løsninger sammen.