20:16:16Nyhetsstudio
Store protester etter flom i Russland

Russere i byen Orsk samlet seg i en sjelden protest for å kreve erstatning etter at en demning kollapset og førte til flom i den sørvestlige Orenburg-regionen.

Hundrevis av mennesker samlet seg foran administrasjonsbygningen i Orsk mandag, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Tass. Her skal demonstrantene blant annet ha ropt «Putin, hjelp oss» og «skam».

Over 10.000 hjem, deriblant rundt 7000 i Orsk, ble satt under vann og minst 6000 mennesker i byen ble tvunget til evakuere sine hjem.

I etterkant av protestene meldte Tass at guvernøren i Orenburg-regionen, Denis Pasler, lovet å utbetale en kompensasjon på 10.000 rubler i måneden, rundt 1100 norske kroner, i måneden i seks måneder til folk som ble tvunget til å evakuere.

Den russiske regjeringen anslår at den totale verdien på skadene i Orenburg som følge av flommen, ligger på rundt 21 milliarder rubler, som tilsvarer cirka 2,3 milliarder norske kroner.

Også deler av Kasakhstan ble rammet av flommen. President Kassym-Jomart Tokajev beskriver flommen som den verste naturkatastrofen som har rammet landet på 80 år.