10:22:16Nyhetsstudio
Strømprisene falt i andre kvartal

Strømprisen for husholdninger falt med 13 prosent i årets andre kvartal til den laveste registrerte prisen siden tredje kvartal i fjor.

Før strømstøtten trekkes fra, endte strømprisen i snitt på 122,2 øre per kilowattime (kWh) i andre kvartal, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB). Med strømstøtten trukket fra endte snittprisen på 119,4 kWh, noe som er en nedgang fra 137,5 øre/kWh i første kvartal.

– April måned var langt kaldere enn normalt for årstiden, med en landstemperatur på 0,6 grad under normalen. Særlig i Nord-Norge var det svært kaldt. Mot slutten av april så vi derfor betydelige pristopper over hele landet, med tilsvarende høye utbetalinger av strømstøtte, sier SSB-rådgiver Ståle Skrede.

Gjennom stort sett hele kvartalet lå spotprisen på strøm ligget lavere i Nord-Norge enn i resten av landet, med mindre forskjeller i april enn i juni, ifølge SSB.

– Prisene steg betydelig mot slutten av april (uke 17-18), for så å synke igjen i løpet av mai måned. Fra og med midten av mai har det også vært betydelige prisforskjeller internt i Sør-Norge, med spotpriser som var høyere i Sørvest-Norge enn i Sørøst-Norge, skriver SSB.