Sudans hærsjef besøker Egypt
Det er første gang Burhan har forlatt Sudan siden det i midten av april brøt ut kamper mellom regjeringshæren l landet og deres tidligere allierte i RSF-militsen, ledet av Mohammed Hamdan Dagalo.
Kampene har siden krevd tusenvis av liv og har ifølge FN drevet 4,6 millioner mennesker på flukt. Over 1 million har funnet veien til naboland, mens de øvrige er på flukt inne i Sudan.
Burhan støttes av Egypt, mens Dagalo ifølge eksperter får våpenstøtte fra De forente arabiske emirater. Dette som takk for at RSF-soldater bisto Emiratene i krigen i Jemen i 2017.
Dagalo skal også ha hatt leiesoldater fra den russiske Wagner-gruppen i sine rekker, og tidligere i år besøkte han selv Kreml for «å styrke båndene til Russland».
Tett forhold
Egypts president Abdel Fattah al-Sisi, som grep makten i et kupp i 2013, tok selv imot Burhan da generalen ankom flyplassen i El Alamein tirsdag.
Den sudanske militærjuntaens utenriksminister Ali al-Sadiq, lederen for landets etterretningstjeneste Ahmed Ibrahim Mufadel og flere andre høytstående militære er også med i Burhans følge.
Sudans generaler har lenge hatt et tett forhold til Egypt. I jul samlet Sisi ledere fra flere naboland og kunngjorde en plan for våpenhvile i Sudan.
USA og Saudi-Arabia har tidligere fått partene med på flere våpenhviler, men disse har brutt sammen etter kort tid og kampene fortsetter.
Kampene fortsetter
Sudans hovedstad Khartoum er i dag en delt by, der regjeringshæren kontrollerer enkelte områder og RSF-militsen andre.
De hardeste kamphandlingene har imidlertid funnet sted i Darfur-regionen. Tirsdag kom det meldinger om et granatangrep hadde kostet 39 sivile livet i regionhovedstaden Nyala, de fleste av dem kvinner og barn.
Det er ikke kjent hvem som står bak, men RSF-militsen og allierte arabiske militsgrupper anklages nå for å drive etnisk rensing i områder der afrikanere er i flertall.
Beryktet milits
RSF ble dannet i 2013 med utgangspunkt i Janjaweed-militsen, som på vegne av det daværende regimet i Khartoum kjempet mot opprørsgruppen SLM i Darfur.
Janjaweed-militsen anklages for å ha stått bak omfattende krigsforbrytelser. USA hevder at de i løpet av tre år drepte opptil 400.000 sivile og kaller det folkemord.
Militsen endret navn til RSF i 2008.