09:18:57Nyhetsstudio

Svensk barnevogn tilbakekalles på grunn av skaderisiko – kan være solgt til norske kunder

Barnevogner av modellen Twistshake Tour solgt mellom 15. september 2021 og 6. mai 2024 tilbakekalles i Sverige, opplyser Konsumentverket.

Årsaken er at det er en risiko for at barnet skades, opplyser tilsynet på sin nettside onsdag.

Det var i vår at det svenske selskapet Twistshake of Sweden AB opplyste at visse vogner av modellen tilbakekalles. Etter enda en kontroll har man nå oppdaget sikkerhetsproblemer i flere vogner.

Selskapet oppfordrer personer som har vognen, til å slutte å bruke den. Rammen kan nemlig «knekkes under bruk, noe som kan føre til personskade gjennom at barnet faller ut av vognen eller slår hodet», ifølge selskapet.

NTB har vært i kontakt med den norske importøren av Twistshake-produkter, Trade and Distribution Norway AS. De opplyser at de ikke fører barnevogner i sitt sortiment. Derimot selges den i Twistshakes internasjonale nettbutikk, med norsk språk og norske priser.

– Norske kunder kan ha kjøpt den, men da fra butikken i Sverige. Utenlandske nettbutikker er pliktige til å oppgi priser i norsk valuta, sier daglig leder John Bugge i Trade and Distribution Norway AS.