04:16:11Nyhetsstudio

Ti såret i Hizbollah-rakettangrep mot Israel

Ti personer er såret i rakettangrep fra Hizbollah-militsen mot Nord-Israel. I havnebyen Haifa ble en restaurant truffet.

Noen bygninger og eiendommer i Haifa fikk skader, blant annet en restaurant i Haifa som ble truffet av en rakett søndag kveld, skriver Jerusalem Post.

Hizbollah sendte ut en uttalelse søndag kveld der det het at gruppen hadde skutt flere raketter av typen Fadi 1 mot militærbasen Carmel, som ligger sør for Haifa.

Fem personer ble såret, skriver avisen Haaretz, som viser til opplysninger fra den israelske ambulansetjenesten Magen David Adom. Ifølge det israelske forsvaret (IDF) ble det sendt fem raketter fra Libanon mot byen. IDF opplyser at luftvernsystemene ikke klarte å ta ned de fem rakettene, skriver Times of Israel.

I byen Tiberias på bredden av Genesaretsjøen ble en mann alvorlig såret i et rakettangrep og det ble meldt om flere eksplosjoner i byen.

Angrepet var det tredje mot militære mål i Israel på ett døgn og er tilegnet Hassan Nasrallah, sier gruppen i uttalelsen. Nasrallah ble drept i et israelsk angrep i en forstad i Sør-Beirut i slutten av september.

Ifølge IDF ble det skutt 135 raketter inn i Israel i løpet av søndag.