00:20:56Nyhetsstudio

Tribuneulykke stoppet svensk bandykamp – 14 til sykehus

En stygg tribuneulykke førte til at kvartfinalen i svensk bandy mellom Bollnäs og Edsbyn måtte avbrytes. 14 tilskuere ble sendt til sykehus.

Bollnäs ledet 1-0 i det 73. minutt av den tredje kvartfinalekampen da et rekkverk lengst nede på tribunen ga etter og mange mennesker falt ned på isen. Det var stygge scener som utspant seg, og TV-bildene viste at flere pådro seg skader.

14 måtte få behandling på sykehus, men ingen ble alvorlig skadd.

– Det handler om bruddskader, sier polititalsmannen Anders Stålberg til TT.

Det var flere barn blant dem som falt, mange av dem tilknyttet Edsbyns supportergruppe Red Farmers.

– I laget vårt er det spillere med barn som var involvert i ulykken, så det er ingen god følelse i garderoben, sa Edsbyns klubbsjef Franco Bergman til Aftonbladet.

Banespeakeren opplyste tidlig at kampen ikke ville bli gjenopptatt lørdag.

Noen timer tidligere var det en stygg episode også i en svensk ishockeykamp. Det ble blåst til periodepause i SHL-kampen mellom Timrå og Växjö med 4.47 minutter igjen av 1. periode da Timrå-spiller Sebastian Hartmann ble liggende skadd på isen.

Han fikk behandling på isen og ble fraktet til sykehus.

– Han ble skåret av en skøyte. Jeg vet ikke hvor ille det er, sa Timrå-keeper Tim Juel etter kampen som ble fullført og vunnet 2-1.