06:22:09Nyhetsstudio

Trump sier at Israel bør angripe Irans atomanlegg

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump mener at Israel bør gå til angrep mot iranske atomanlegg som svar på Irans rakettangrep mot Israel.

Trump kom med uttalelsen på et valgkamparrangement i Fayetteville delstaten North Carolina.

Uttalelsen var en henvisning til et spørsmål som president Joe Biden fikk tidligere denne uken om muligheten for at Israel kan gjennomføre angrep mot Irans atomprogram.

– Da de spurte ham det spørsmålet, burde svaret ha vært: Treff atomanleggene først, og bekymre seg om resten senere, sier Trump.

Opptredenen hans var den fjerde i denne delstaten på én måned. North Carolina er blant vippestatene der presidentvalget kan bli avgjort.

Ifølge en gjennomsnittsmåling fra FiveThirtyEight, leder Trump med 0,5 prosentpoeng over demokratenes presidentkandidat Kamala Harris i North Carolina. Det er innenfor feilmarginen. I vippestatene Georgia og Arizona leder han med henholdsvis 1,1 prosentpoeng og 1,2 prosentpoeng over henne, også dette innenfor feilmarginen.

På vei til arrangementet i North Carolina fredag, besøkte Trump Evans i Georgia, som er blant områdene i det sørøstlige USA som ble hardt rammet av orkanen Helene. I Evans fikk Trump en orientering om ekstremværet og opprydningsinnsatsen av den republikanske guvernøren Brian Kemp.