02:21:21Nyhetsstudio
Trump uttrykker støtte til legalisering av marihuana

Republikanernes presidentkandidat Donald Trump uttrykker støtte til et forslag om å legalisere bruk av marihuana i Florida, der han bor.

– Hvorvidt folk liker det eller ei, vil dette skje gjennom velgernes godkjennelse, så det bør gjøres ordentlig, skriver Trump på Truth Social. Det konkrete forslaget er å gjøre det lovlig for voksne som er eldre enn 21 år, å kjøpe og oppbevare opptil 85 gram marihuana.

Legalisering av marihuana har støtte i store deler av USA. Tre firedeler av landets befolkning bor i delstater der marihuana er lovlig for enten medisinsk bruk eller både for medisinsk og rekreasjonell bruk.

Støtten er særlig stor blant yngre amerikanere, en velgergruppe som har beveget seg betydelig i retning av Trumps rival Kamala Harris siden hun ble Demokratenes presidentkandidat.

Velgerne i Florida skal stemme over forslaget i forbindelse med presidentvalget i november. Guvernør Ron DeSantis og flere andre lokale republikanere er motstandere.

– Det foreslåtte lovtillegget vil gjøre om Florida til San Francisco eller Chicago, sa DeSantis i sommer. Han la til at delstaten allerede tillater medisinsk bruk og sa at «vi må holde gatene våre rene».

Trump sier at man ikke burde bli regnet som kriminell i én delstat når marihuana er lovlig i andre.

– Vi trenger ikke å ødelegge liv og kaste bort skattebetalernes penger på å pågripe voksne med mengder til personlig bruk på seg, og ingen bør sørge etter å ha mistet noen som sto dem nær, fordi de døde etter å ha brukt marihuana iblandet fentanyl, sa Trump.