18:20:07Nyhetsstudio

Tysklands forsvarsminister sier lekkasjen fra flyvåpenet skjedde etter en feil

En feil førte til at det tyske flyvåpenets samtale om Ukraina-krigen ble avlyttet og lekket, ifølge Tysklands forsvarsminister Boris Pistorius.

På en pressekonferanse tirsdag bekrefter Pistorius at lekkasjen skjedde ved at en av dem som deltok på møtet ringte inn gjennom en «uautorisert forbindelse».

I samtalen, som ble spredt i sosiale medier av lederen av Russlands statlige kringkaster RT, diskuterer det tyske flyvåpenets offiserer teoretiske muligheter for utplassering av tyske krysserraketter av typen Taurus i Ukraina.

Inspektør Ingo Gerhartz i det tyske flyvåpenet var blant dem som deltok i samtalen. Han har ansvar for beredskapen til både personell og materiale i flyvåpenet. Samtalen skal ha vært en forberedelse til en brifing til Pistorius.

Forsvarsministeren sier han har ringt til allierte land etter forsvarslekkasjen, og at han da ble forsikret om at tilliten til Tyskland ikke var brutt.

– Tilliten til Tyskland er ikke brutt. Alle vet om faren for slik avlytting og vet at ingen kan tilby 100 prosent beskyttelse mot det, sier Pistorius.