10:22:57Nyhetsstudio

UD oppfordrer nordmenn i Libanon til å forlate landet

Fredag kveld skjerper Utenriksdepartementet ytterligere reiserådene for Libanon. De advarer mot at norske borgere kan få problemer med å komme seg ut av landet.

– Situasjonen i regionen tilspisser seg ytterligere. Utviklingen påvirker også Libanon. Libanon er et land med begrensede utreisemuligheter utenom flyplassen i Beirut. Dersom flyplassen stenger, vil det bli svært krevende å forlate landet. I en slik situasjon vil Utenriksdepartementet ha få muligheter til å hjelpe norske borgere å forlate landet, heter det blant annet i oppdateringen fredag kveld.

Det går fremdeles fly ut fra flyplassen i Beirut. Flyavgangene kan imidlertid bli innstilt på kort varsel og vanskeliggjøre utreise. Vi kan få en situasjon med få og dyre flybilletter, presiseres det i reiserådet.

Strammet inn torsdag

Reiserådet for Libanon ble sist strammet inn 19. oktober, da ble alle reiser til Libanon frarådet. Nå anbefales altså at alle nordmenn som er i Libanon, forlater landet.

UD oppfordrer norske statsborgere og reisende i Libanon til å registrere seg på www.reiseregistering.no eller via appen Reiseklar. Reisende som har forlatt Libanon, oppfordres til å avregistrere seg, heter det i reiserådet.

Frykter utvidelse

Libanon er foreløpig ikke direkte involvert i krigen mellom Hamas og Israel, men frykten i regionen er en utvidelse av krigen til å omfatte Hizbollah-krigere fra Libanon og ikke minst Iran.

Hizbollah har allerede – i tillegg til palestinske grupper i Sør-Libanon – angrepet mål i Israel. Israel har besvart disse angrepene. Også en proiransk milits har deltatt i kamphandlingene.

De stadige trefningene ved grensen mellom Israel og Libanon har medvirket til at både Sverige, Storbritannia og USA har frarådet alle reiser til Libanon, slik Norge gjorde senest torsdag.