07:22:34Nyhetsstudio
Ukraina skjøt ned over 40 raketter og droner

Ukrainas luftvern skjøt natt til mandag ned over 40 raketter og droner som Russland skjøt mot flere regioner, opplyser det ukrainske militæret.

Ifølge det ukrainske luftforsvaret ble til sammen 35 raketter og 23 droner skutt mot regionene Kharkiv, Dnipro, Poltava, Mykolajiv og Zaporizjzja, samt hovedstaden Kyiv.

Ukraina skjøt ned 22 av rakettene og 20 av dronene, opplyser luftforsvaret på Telegram.

Alarmen gikk over hele landet, og Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko sier at nødetatene ble sendt til flere av Kyivs distrikter etter meldinger om materielle skader og skade på personer fra fallende rester av rakettene.

Ifølge vitner ble det hørt flere kraftige eksplosjoner som kan ha vært fra luftvernet, og Klitsjko sier at et vannverk i utkanten av Kyiv ble delvis ødelagt i angrepet.

Polen melder at det er sendt opp polske og allierte fly for å forsvare luftrommet i den sørøstlige delen av Polen etter det russiske rakettangrepet på flere områder i Ukraina.

Angrepet skjer presis en uke etter at sju mennesker ble drept da Russland sendte rundt 200 raketter og droner i et massivt angrep på Ukraina.

I Russland er flere skoler i grenseregionen Belgorod stengt etter ukrainske angrep natt til mandag.