08:19:06Nyhetsstudio

– Vi kjente det rykket litt, sier passasjer etter at fly landet på Flesland med én motor

Et Widerøe-fly fra Ålesund med 45 passasjerer om bord fikk underveis i flygningen trøbbel med en motor og måtte lande med én motor på Flesland.

Flyet landet som normalt klokka 13.10, melder Vest politidistrikt. En av passasjerene om bord var humoristen Viggo Venn.

– Vi kjente at det rykket litt og så ut vinduet, og så at propellen begynte å stoppe. Etterpå sa kapteinen med stødig røst at de trener masse på dette i simulator, sier han til VG.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 12.50. Nødetatene rykket ut, og beredskapstiltak ble iverksatt på flyplassen før landing, opplyser operasjonsleder Eirik Loftesnes ved Vest politidistrikt.

Han bekrefter at det var et passasjerfly fra Widerøe som fikk motorproblemer. Ifølge Avinor var flyet på vei til Bergen fra Ålesund.

– Underveis fikk pilotene våre en indikasjon på en teknisk feil. De har prosedyrer som skal følges, og i dette tilfellet innebar det at de valgte å skru av den ene motoren. Så det var en kontrollert handling, sier kommunikasjonssjef Catharina Solli i Widerøe til Bergens Tidende.

– Kapteinen har nå en debrif med passasjerene inne på flyplassen, slik at de får en forklaring på hva som skjedde og hvorfor vi valgte å gjøre det, sier Solli.

Både politi, brannvesenet og ambulanser rykket ut – en såkalt trippelvarsling – til Bergen lufthavn da meldingen kom, men selve landingen foregikk på udramatisk vis.

Widerøe-flyet var satt opp med ytterligere tre flyginger lørdag, men nå blir det satt inn reservemaskin i stedet. Hendelsen får ikke konsekvenser for Widerøes andre flyginger.