19:37:10Nyhetsstudio

Vipps planlegger løsning for kontaktløs betaling med Iphone innen 2024

Det er fantastiske nyheter at EU og Apple har inngått en avtale om at tredjeparter kan bruke teknologien for kontaktløs betalings for Iphone, uttaler Vipps.

– Vi har en ambisjon om å lansere en løsning innen utgangen av 2024, sier sjef i Vipps MobilePay Rune Garborg i en pressemelding.

DNB har lenge ment at Apple har forhindret konkurranse og innovasjon når de har nektet andre å bruke teknologien for mobilbetaling.

Torsdag ble Apple enige med EU-kommisjonen om at tæppe-teknologien skal åpnes for tredjeparter. Det gjør Apple i bytte mot at en rekke etterforskninger stanses.

– At Apple åpner for andre mobile lommebøker, er veldig gode nyheter for forbrukere, bedrifter og innovasjon. Dette er en kamp vi har kjempet lenge, og vi ser fram til å konkurrere på like vilkår med Apple på mobilbetalinger, sier Garborg.

DNB-eide Vipps og Apple Pay er konkurrenter på mobilbetalingsmarkedet. Da DNB kjøpte opp Sbanken, mistet Sbankens kunder muligheten til å bruke Apple Pay, til stor frustrasjon for mange.

Over halvparten av norske mobilbrukere har Iphone.