22:29:44Nyhetsstudio

Vogntog havnet i elv i Voss – lekker diesel

Et vogntog har havnet i en elv ved E16 Nærøydalvegen i Voss. Sjåføren er uskadd og ute av kjøretøyet, men det lekker diesel fra trekkvogna.

Traileren til vogntoget er lastet med fisk, opplyste 110-sentralen Vest på X/Twitter klokken 1.19 natt til fredag.

Vogntoget kjørte ut ved en broovergang etter utgangen av Sivletunnelen, skriver Vest politidistrikt på X/Twitter. Avstanden fra veien og ned i elva er på fire-fem meter. Førerhuset på selve trekkvogna skal ikke ha havnet i elva, men det er skader på autovernet der semitraileren har kjørt ut. Også en strømkabel er revet ned.

Brannvesenet har sendt mannskaper fra to stasjoner til stedet, og politiet bekreftet klokken 2 at det er diesellekkasje fra vogntoget. Ifølge politiet skal det også være glatte veier i området, med tidvis snøvær på stedet.

Føreren av vogntoget er opplyst å være uskadd og fikk hjelp av personer på stedet til å komme seg opp på veien. Mannen i 40-årene er undersøkt av lege, og det er ingen mistanker om ruspåvirkning.

Klokken 2.53 melder Vegtrafikksentralen vest at E6 Sivletunnelen og Stalheimtunnelen er åpnet for trafikk. Politiet opplyser at brøytebil vil kjøre først og at det dermed vil de bilene som står i kø slippes gjennom. Det er bestilt bilberger til stedet, men det er fortsatt uvisst når bergingen av vogntoget vil starte.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 00.31.