06:18:44Nyhetsstudio

Volvo undersøker bil involvert i hendelse på Kolbotn

Fredag kjørte en Volvo XC40 inn i en betongblokk i et garasjeanlegg på Kolbotn utenfor Oslo. Bilen undersøkes av Volvo og Statens vegvesen.

– I og med at vi har hendelsen i Sandvika friskt i minne, er det noe vi må undersøke, sier etterforskningsleder Silje Stokken Uppheim ved Follo politistasjon til TV 2.

Hendelsen i Sandvika som det refereres til, skjedde mandag forrige uke. Da kjørte en bil av samme modell ut av et parkeringshus i fjerde etasje på Sandvika storsenter i Bærum i høy fart, kolliderte i veggen på motsatt side, og deiset i bakken. En mann i 60-årene døde i ulykken.

Bilen i Sandvika ble tilbakekalt i 2022 på grunn av en teknisk feil ved modellen som førte til at den kunne akselerere av seg selv. Bilen på Kolbotn var ikke blant disse, da den ikke ble produsert i perioden tilbakekallingen gjaldt.

– Det stemmer at Volvo vil gjennomføre tekniske undersøkelser av bilen på Kolbotn. Vi er tilgjengelig for politiet og Statens vegvesen og vil bistå dem med det vi har av opplysninger. Vi kan ikke gi flere kommentarer før resultatet fra undersøkelsene foreligger, skriver kommunikasjonssjef Erik Trosby i Volvo Norge til NTB.

Ifølge Østlandets Blad var føreren av bilen på Kolbotn en mann i 80-årene. Garasjen skal ha tilhørt et leilighetskompleks, og mannen fikk et kutt i hodet.