ASFALT

Mindre asfaltlegging i år ga nedgang på 22 prosent for Veidekke

Mindre reasfaltering av det offentlige veinettet i Norge, ga Veidekkes industrivirksomhet en nedgang på 22 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

Nedgang innen asfalt, men Veidekke leverer bedre kvartalstall enn i 2019 - tross korona.
Nedgang innen asfalt, men Veidekke leverer bedre kvartalstall enn i 2019 - tross korona. Foto: Bjørn Olav Amundsen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
13. aug. 2020 - 08:41

Det viser Veidekkes økonomirapport for andre kvartal i år.

Konsernets samlede omsetning var på NOK 10,2 milliarder i andre kvartal, som er på nivå med samme periode i fjor. 

Mens entreprenørvirksomheten og eiendomsvirksomheten økte omsetningen, falt omsetningen i industrivirksomheten med 22 prosent.

Omsetningsfallet i Industri skyldes hovedsakelig at det er betydelig mindre reasfaltering av det offentlige veinettet i Norge.

Konsernets resultat før skatt i andre kvartal var NOK 501 millioner, mot NOK 451 millioner i fjor. I entreprenørvirksomheten var resultatet NOK 297 millioner, mot NOK 251 millioner i andre kvartal i fjor, og alle entreprenørvirksomhetene økte resultatet.

Entreprenørvirksomheten fikk nye ordre til en verdi av NOK 9,9 milliarder. Ordrereserven på NOK 35,9 milliarder er på samme nivå som i fjor. To tredeler av ordrereserven kommer til omsetning i de neste tolv månedene.

Bildet er fra Norsk Hydros anlegg i Høyanger.
Les også

Hydro fikk et resultat på 5,4 milliarder i første kvartal

– Tilnærmet normalt tross korona

– Veidekke legger bak seg et begivenhetsrikt kvartal. Produksjonen er opprettholdt på tilnærmet normalt nivå på tross av restriksjonene for å hindre koronasmitte, vi har omsatt for mer og levert bedre resultater enn i fjor, og vi har vunnet nye oppdrag som vi gleder oss til å ta fatt på i månedene fremover. Jeg retter en stor takk til medarbeiderne våre, som har møtt utfordringer med profesjonalitet, fleksibilitet, kreativitet – og hjerte for faget og for Veidekke, sier konsernsjef Jimmy Bengtsson. 

– I første halvår gjorde vi noen viktige valg om hvem Veidekke skal være, og hvordan vi best ruster oss for fremtiden. Vi besluttet å samle de norske anleggs- og industrivirksomhetene i ett virksomhetsområde, Veidekke Infrastruktur. Med hele bredden av anleggsfaglige kompetanser i samme struktur, kan vi nå møte store anleggskunder på en bedre koordinert og mer effektiv måte, sier Bengtsson.

Samtidig som Elon Musks Tesla legger fram svakere inntjening enn ventet, kunngjør selskapet at nye modeller skal på markedet tidligere enn ventet
Les også

Første inntektsfall på fire år for Tesla

Best vekst i Sverige

Omsetningen i første halvår 2020 utgjorde NOK 19,2 milliarder, mot 18,6 milliarder i første halvår 2019. Veksten kom i den svenske anleggsvirksomheten og byggvirksomhetene i Göteborg og Skåne.

Resultatet for første halvår var NOK 484 millioner, mot NOK 431 millioner i fjor. Forbedringen på 12 prosent kan i hovedsak tilskrives anleggsvirksomhetene.

En streikevakt fra IF Metall utenfor Teslas lokaler i Malmø.
Les også

KLP vurderer å benytte Teslas generalforsamling til å få svar

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.