E39 BETNA-STORMYRA

Ny E39-kontrakt: Nå starter Vegvesenet med totalentreprisen Betna-Hestnes

Nå kan entreprenørene begynne å regne på nytt prosjekt til mellom 700 og 800 millioner kroner.

Dronefoto tatt rett over traseen for den nye veien. Utsikt retning østover mot Valsøya. Otnes i forgrunnen.
Dronefoto tatt rett over traseen for den nye veien. Utsikt retning østover mot Valsøya. Otnes i forgrunnen. Foto: Frank Halvor Melby/Statens vegvesen
29. jan. 2021 - 12:53

– Her skal det bygges nesten 13 kilometer med vei i jomfruelig terreng. Det skal være en del løsmasser, men for det meste godt fjell, mye godt fjell, forteller prosjektleder Odd Helge Innerdal i Vegvesenet til Veier24.

Kart over strekningen Betna-Hestnes. <i>Illustrasjon:  Statens vegvesen</i>
Kart over strekningen Betna-Hestnes. Illustrasjon:  Statens vegvesen

Kostnadene er anslått til mellom 700 og 800 millioner kroner.

– Vi håper på god interesse for dette prosjektet, og at flere dyktige aktører melder seg, sier Innerdal.

Forsvarsssjef Eirik Kristoffersen sier det ikke finnes enkle løsninger på de komplekse sikkerhetspolitiske utfordringene. Å støtte Ukraina vil fremdeles være svært viktig for Norge. Her sammen med forskningsdirektør i FFI, Espen Skjelland.
Les også

Forsvarssjefen: – Det beste vi kan gjøre for norsk sikkerhet er å ikke bli for fokusert på oss selv

Totalentreprise

Entreprenøren som får oppdaget skal både prosjektere og bygge ny E39 mellom Betna og Hestnes, en strekning på omlag 12,8 kilometer. Langs dagens vei er avstanden mellom de to stedene cirka 17,5 kilometer.

Ny E39 omfattes av tre reguleringsplaner. På veistrekningen skal det bygges fem bruer, i tillegg til tre overgangsbruer og tre kulverter. Byggearbeidene omfatter også drenering av vei og sidearealer, planering, tilbakeføring av dyrket mark og tilrettelegging for en ny skytebane.

Uansett hvor upopulært det er, vil vi slite med å dekke kraftbehovet her til lands i 2030 uten å bygge ut mer vindkraft, mener forskerne. Bildet er av Smøla vindpark i Møre og Romsdal.
Les også

Forskere: – Uten vindkraft er det ikke mulig å elektrifisere olje- og gassektoren

Konkurranse med forhandling

Sluttdato er satt til 24. september 2024.

De tre delparsellene i E39 Betna-Stormyra. Nå legges den vestre parsellen, Betna-Hestnes, ut i markedet. Halsa, Snillfjord og Hemne er forøvrig nå blitt Heim kommune i Trøndelag, og alle tre strekningene i prosjektet skal derfor bygges i Trøndelag. <i>Illustrasjon:  Statens vegvesen</i>
De tre delparsellene i E39 Betna-Stormyra. Nå legges den vestre parsellen, Betna-Hestnes, ut i markedet. Halsa, Snillfjord og Hemne er forøvrig nå blitt Heim kommune i Trøndelag, og alle tre strekningene i prosjektet skal derfor bygges i Trøndelag. Illustrasjon:  Statens vegvesen

Dette er en konkurranse med forhandlinger. Vegvesenet planlegger å plukke ut tre entreprenører til å være med i forhandlingene.

Tilbudskonferanse holdes 10. februar, og frist for å melde seg på til konkurransen er 2. mars.

Den nybygde delen av fylkesvei 714 i Trøndelag som åpnet for trafikk tidlig i 2021. Bildet er tatt i oktober 2020. Parsellen var kjent som Åstfjordkryssinga, med blant annet den 770 meter lange Åstfjordbrua.
Les også

Ser kraftig vekst i utkant­kommuner etter at de fikk laksevei

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.